Skip to content

Fødevarer

Morgenmadsprodukter, konfekture, mejeriprodukter, frugt, grønt, kød, pasta, fisk og dyrefoder er blot nogle de fødevarer, der kan testes af TA1 teskturanalyse maskinen.
Testløsninger til fødevareindustrien
Vores teksturanalyse maskiner til test af fødevarer anvendes i stor udstrækning af forskere i fødevarebranchen overalt i verden til vurdering af fødevareprodukters konsistensegenskaber.

Forståelsen af fødevarernes konsistensegenskaber er med til at hjælpe virksomheder til at udvikle nye produkter samt til at forbedre og sikre eksisterende produkters konsistens.

Teksturanalyser, også kendt som konsistensanalyser, i fødevarer anvendes også ved vurderingen af tilberedningstiden og bearbejdning, råmaterialernes kvalitet, holdbarhed og meget mere.

På forsknings- og udviklingsstadiet kan nye ingredienser sammenlignes med eksisterende. Under fremstillingen anvendes teksturanalyser til måling og kontrol af processudsving såsom temperatur, fugtighed og tilberedningstiden.

Nogle af de mest almindelige typer af tests der foretages i forbindelse med teksturanalyser af fødevarer er sprødhed, sejhed, sammenholdighed, fasthed, forskydningsstyrke, spændstighed, klæbrighed, elasticitet og strækbarhed.

Typisk anvendes test af fødevarer til blandt andet: 
- Bagværk
- Morgenmadsprodukter
- Konfekture
- Mejeriprodukter
- Frugt
- Grøntsager
- Kød
- Pasta, ris og spaghetti
- Dyrefoder
- Fisk og skaldyr
- Snacks
- Råvarer

Kontakt os så vi kan hjælpe dig med at finde en teksturanalyse løsning, der passer til dine behov.