Sådan åbnede nye markeder sig for dansk design virksomhed

Da OneLeg designede deres signaturprodukt, den etbenede plastikskammel til havefolket, var funktionalitet og ergonomi i højsædet.
Sådan åbnede nye markeder sig for dansk design virksomhed
OneLeg ønskede at skabe en skammel som skånede ryg og ben når der skulle luges i haven, og ideen om at skabe en etbenet skammel med en buet fod var dermed født. Den buede fod tillader nemlig stolens bruger at vippe og rotere frit, og giver et større arbejdsrum end der kan opnås med en almindelig knæpude, samtidig med at en korrekt ergonomisk arbejdsstilling opretholdes under brug.

For at reducere skamlens vægt, så den nemt kan bæres med rundt i haven, designede OneLeg skamlen med hulrum i sæde og fod. 

Den nye letvægtsskammel blev sat i produktion og blev hurtigt en succes hos de danske haveentusiaster. OneLeg opdagede dog, at der var adskillige øvrige industrier som kunne få glæde af den ergonomiske letvægtsskammel. De designede derfor tre nye og højere modeller, som kan bruges af blandt andet tandlæger, mekanikere, fysioterapeuter, institutioner og uddannelsessteder. 

Derudover designede OneLeg to silikone covers; et sædeovertræk der giver øget siddekomfort og en skridsikring til foden der forhindrer skamlen i at glide på glatte overflader og som samtidig beskytter sarte gulve mod slid fra stolen.

Udfording
Før de nye skamler kunne lanceres, ønskede OneLeg at teste skamlernes styrke, og dermed fastslå, om de var stærke nok til at kunne klare intens brug adskillige timer hver dag. Derudover ønskede OneLeg at fastslå kvaliteten af de nyudviklede silikone covers for at sikre sig, at de var stærke og fleksible nok til at kunne tåle mindre børns leg og stærke mekanikeres håndtering i en travl hverdag, uden hverken at gå i stykker eller miste formen.

Løsning
For at fastslå skamlernes maksimale bæreevne foretog OneLeg tryktests ved hjælp af træktesteren LR30KPlus fra Lloyd Instruments. Gentagne tryktests viste, at den nye skammel, OneLeg 40, havde en maksimal bæreevne på 270 kilo. Hvad OneLeg ydermere fandt ud af gennem tryktestene var, at selv ved et tryk på 1.000 kilo knækkede skamlen ikke. I stedet for at knække, distribuerede skamlen simpelthen stolens plastik ind i det hulrum, som oprindeligt var designet for at gøre skamlen let at bære. Skamlen blev dermed mindre, men knækkede ikke. 

Ved at skifte testmaskinens kløer kunne OneLeg bruge den samme maskine til at udføre træktests på det silikonemateriale, som de nye covers var lavet af. Træktestene viste, at materialet var yderst fleksibelt og samtidig stærkt nok til at kunne klare hård håndtering på daglig basis uden at gå i stykker. 

”Det at vi kan bruge den samme maskine til at udføre træk- og tryktests på skamlerne og vores covers er en stor fordel. Kløerne er nemme at skifte og maskinen har et indbygget test bibliotek hvor både træk- og tryktestene er indlejret som standardopsætninger, så vi skal stort set bare tænde maskinen og trykke på start. Ud over at få testresultater af høj kvalitet holder det også omkostningerne nede at kunne benytte den samme maskine til alle tests”, fortæller Susanne Schmidt, ejer af OneLeg.

Resultat
De test resultater og den viden som OneLeg opnåede omkring skamlens reaktion når den udsættes for en højere vægt end den anbefalede, har været med til at øge OneLegs forretning. Ikke nok med at denne viden åbnede op for salg inden for nye industrier, den har også tilføjet flere nye markeder, som England, Tyskland og Schweiz til OneLegs forretning. 

”Med testresultaterne i hånden, og den nye viden om hvordan vores skamler reagerer når de udsættes for mere end den angivne maksimal vægt, var det pludselig muligt for os at overbevise nogle af de vigtige agenter som vi havde arbejdet med, om at medtage vores OneLeg skammel i deres sortiment i nogle af vores fokuslande”, slutter Susanne af.

Træktester fra Lloyd Instruments